Huurt u de grond waar uw recreatiewoning op staat? Let goed op de volgende zaken en voorkom hoge kosten of zelfs het verlies van uw vakantiehuis.

Het contract

Van wie huurt u precies de grond, is de verkoper van de woning de eigenaar van het park en zijn de huurkosten inclusief de zogenaamde beheerbijdrage.

Voor hoe lang huurt u de grond

Tegen welke condities; weet u op welke basis de jaarlijkse verhoging plaatsvindt of bepaalt de verhuurder dit? Hoe staat het met de opzegtermijn voor u, en voor de eigenaar: een maand, een kwartaal of een jaar?

De condities

Wat is uw positie als de huur wordt opgezegd en als er volgens het contract ontruimd moet worden opgeleverd? Dit betekent dan dat u zelf de recreatiewoning moet (laten) verwijderen. Denk daarbij aan kosten tussen de € 2.500,– en € 5.000,–. Als u niet ontruimd hoeft op te leveren, blijft de woning dan staan? En zo ja wat krijgt u dan voor de woning?

Wat staat er in de overeenkomst over het verkopen van uw woning

Mag u aan iedereen verkopen, of bepaalt de verhuurder aan wie hij de grond verhuurt? In dat geval wordt het huis dan heel wat moeilijker te verkopen. Wanneer het park besluit om te gaan herstructureren en u moet uw woning verplaatsen, wie betaalt dit dan en hoe lang vantevoren hoort u dit?